seb logged in2

SEB, en av Sveriges största banker, har nyligen redesignat sin internetbank. De valde Kreationsbyrån som huvudsaklig partner för att driva implementationen av UI-utvecklingen mot ett modernare webbgränssnitt.

Under 2013 och 2014 genomför SEB en satsning på att förnya sin nuvarande internetbank. Projektet är omfattande och innefattar i stort en grafisk redesign på rådande plattform med fokus på att lyfta den tekniska nivån kring front-end tekniker som HTML5, CSS och javascript. Kreationsbyrån har valts för att driva arbetet och se över implementeringen av gränssnittsutvecklingen.

Uppdrag

Kreationsbyråns huvudsakliga uppdrag har gått ut på att ta fram ett generellt UI-ramverk för SEBs webbplatser. Samt att driva omdesignarbetet för internebanken privat & företag.

seb payments

Arbetet

Prioriterade delar av befintlig plattform byggdes även om för att förbättra användarupplevelsen. Ett exempel är betala & överföra som helt gjordes om från grunden. Då SEB har en väldigt bra mobilapp har man valt att inte stödja responsiv mobilvy, utan begränsat sig till tablets och touch.