Netdoktor

Sveriges ledande hälsoportal valde Kreationsbyrån och SilverStripe

Netdoktors tillväxt på nätet gav de problem med deras åldrande CMS-lösning. Kreationsbyrån har hjälpt de med sin digitala transformation genom att öka effektivitet för redaktörer och administratörer med hjälp av att byta till en skräddarsydd plattform byggt på SilverStripe CMS. Idag är Netdoktor Sveriges ledande hälsoportal med över en miljon besökare varje månad.

Utmaningen

Netdoktor bildades 2001 och har länge positionerat sig som en hälsoportal för patienter och läkare. Målet har alltid varit att låta medlemmarna sprida kunskap och tillåta en kommunikativ mötesplats för personer med likartade åkommor. Under 2015 tog företaget ordentligt fart och fick allt för ofta stångas med sitt dåvarande systems begränsningar. Systemet var föråldrat, svårt att underhålla och bygga vidare på. 

Kreationsbyrån tillkom som leverantör 2016 där en helt ny plattform behövdes tas fram för olika språk och för flera webbplatser.

Hur vi löste det

Systemet som levererades byggde på SilverStripe och skräddarsyddes med multispråk och multisajter. Och alldeles specifikt för Netdoktors skapades cache-lösningar för att hantera trafikmängd, responstid och det dynamiska medlemsgenererade innehållet. Kreationsbyrån stod för såväl system- och frontendutveckling i projektet.

Idag har Netdoktor en välmående webbplattform där både Netdoktor, NetdoktorPRO och en del mindre webbplatser har sin hemvist. För att håll systemet finns även ett analysverktyg som mäter och presenterar annonsvisningar och trafik. 

www.netdoktor.se 2
www.netdoktor.se

Vad kan vi göra för dig?

Har du en bra idé eller ett problem som du behöver hjälp att lösa?
Ta gärna kontakt med oss för att se vad vi kan göra för er, och hur vi kan hjälpa er!

Kontakta oss