SEB Internetbank

SEB redesignar internetbanken med Kreationsbyrån

Under 2013 och 2014 genomför SEB en satsning på att förnya sin nuvarande internetbank. Projektet är omfattande och innefattar i stort en grafisk redesign på rådande plattform med fokus på att lyfta den tekniska nivån kring front-end tekniker som HTML5, CSS och javascript. Kreationsbyrån har valts för att driva arbetet och se över implementeringen av gränssnittsutvecklingen.

Utmaningen

SEB kom till ett läge där de snabbt behövde förnya den föråldrade design och arkiteturen för sin frontend för Internetbanken. Kreationsbyrån blev inkallade som leverantör och arkitekt för att ta fram ett nytt UI-ramverket för SEBs webbplatser med responsivt stöd. I utmaningen fanns även att driva omdesignarbetet internt för andra delar av Internetbanken som SEB företag och SEB Group.

Hur vi löste det

Kreationsbyrån tog fram ett flexibelt frontend-ramverk som fick fungera som grund för alla olika webbplatser hos SEB för att säkerställa att identitet och varumärke bibehölls på rätt sätt. Vissa delar av befintlig .NET plattform byggdes även om för att förbättra användarupplevelsen något. Ett exempel är "betala & överföra"-scenariot som helt gjordes om från grunden.

seb logged in2
seb payments

Vad kan vi göra för dig?

Har du en bra idé eller ett problem som du behöver hjälp att lösa?
Ta gärna kontakt med oss för att se vad vi kan göra för er, och hur vi kan hjälpa er!

Kontakta oss