StormGeo

Freedom to perform

StormGeo är ett multinationellt väderprognos-företag och en pålitlig partner till företag som behöver beslutsstöd för väderkänsliga operationer.

Deras kunder arbetar i en konstant föränderlig miljö både onshore, offshore, i luft och till sjöss, vilket ställer höga krav på deras plattform. StormGeo har snabbt fått ett rykte i branschen som en av de främsta och mest självklara leverantörerna av högkvalitativa prognoser.


Uppdraget

När vi tog oss an uppdraget hade vi en tydlig, om än svår, uppgift; att ta ett nytt helhetsgrepp kring deras digitala närvaro. Vi tog därför in vår samarbetspartner, designbyrån Grau. Tillsammans behövde vi hitta ett formspråk och skapa en plattform som speglade StormGeos starka varumärke; en hemsida att vara stolt över med en mer renodlad och tydligare användarupplevelse än deras befintliga plattform.

Utmaningen

Vår utmaning låg i att leverera en ny, fräsch design som gick i linje med StormGeos varumärke och samtidigt ta tillvara på de befintliga funktioner som redan fanns på plattformen. Vidare behövde StormGeo ett mer dynamisk system som möjliggjorde skapande och utveckling på plattformen av deras egna team utan att behöva ändra i koden. Allt medan vi jobbade mot en tight deadline.

Hur vi löste det

StormGeo gillade SilverStripe som var deras befintliga plattform och ville fortsätta använda den. Något vi på Kreationsbyrån välkomnade då SilverStripe CMS är näst intill unikt i dess möjlighet att anpassas, ända ner på detaljnivå. Vilket också är en av SilverStripes absoluta styrkor och därför ett utmärkt val för StormGeo vars plattform till stor del är redaktörsdrivet.

Tack vare SilverStripes omfattande anpassningsmöjligheter kunde vi realisera Graus nya design och samtidigt använda oss av både gamla funktionerna, uppdatera dem och skapa nya, dynamiska funktioner. Detta var avgörande för att vinna den tid som behövdes för att leverera en kvalitativ produkt i enlighet med projektets pressade tidsram. Det, och ett engagerat och lösningsorienterat team.

 

Efter ett bra samarbete med StormGeo är vi glada över att ha fått deras fortsatta förtroende med att förbättra och utveckla deras plattform och design! 

 

stormgeo homepage2

Vad kan vi göra för dig?

Har du en bra idé eller ett problem som du behöver hjälp att lösa?
Ta gärna kontakt med oss för att se vad vi kan göra för er, och hur vi kan hjälpa er!

Kontakta oss