E-handel

Digitala system och betallösningar som understödjer handel av fysiska och digitala produkter på nätet

En god e-handelsupplevelse är allt viktigare idag i dagens konkurrensutsatta e-handelsbransch. Gamla traditionella e-handelssystem räcker inte alltid till längre för den ambitiöse e-handlaren. Idag blir design, upplevelse och funktioner mer unika och kreativa, vilket ställer betydligt högre krav på strategi, design, system och faktiskt utförande.

Idag finns olika sätt man kan realisera ett e-handelssystem för att sälja online.

  1. Hyra - Man kan hyra en enklare "shop" hos t ex Shopify, Squarespace eller Wix. Med dessa kommer man snabbt igång med e-handel med många grundfunktioner på plats från start, och för många nya e-handlare räcker detta till bra till en början. Vi rekommenderar alltid att testa affärsidén tidigt och billigt, och då är detta val utmärkt.
  2. Hyra professionella system - En något dyrare och avancerad väg framåt är att hyra in sig på större system med fler anpassningsmöjligheter. System som erbjuds av t ex BigCommerce, Panagora och Askås är här bra alternativ till att kunna skräddarsy sin e-handel mer.
  3. Open-source e-handel - Ett populärt alternativ för entreprenörer som vill bygga värde i bolaget via sin e-handelsplattform är att äga systemet själv. Här rekommenderas de vanliga open-source-alternativen som Magento, OpenCart eller WooCommerce. Dessa kräver en större ekonomisk insats för att få på banan med fördelen att de kan anpassas betydligt mer. Men de kommer också med sina fördelar och nackdelar som kan påverka den typ av anpassning som behövs markant.
  4. Hybrid-skräddarsytt - Ett allt mer populärt alternativ hos ambitiösa e-handlare med egna visioner och god budget är att använda sig av befintliga populära open-source ramverk och publiceringssystem, och utgå ifrån dem för att realisera sin skräddarsydda e-handelslösning. Ofta använder man färdiga e-handelsmoduler till dessa system som byggs ut och förädlas till ett unikt system, exakt anpassat efter krav. Vår uppfattning är att detta ofta kan vara ett bättre alternativ än 3) långsiktigt och affärsmässigt.
  5. Helt Skräddarsytt - Sist men inte minst finns alltid alternativet att bygga något helt från ingenting för att kunna sätta grunderna efter egna behov. Detta är ett ofta ett väldigt ambitiöst åtagande som kräver tid, god budget och förståelse för vad man faktiskt behöver realisera.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er lyckas med E-handel?

Lämna dina kontaktuppgifter - vi hör av oss så snart vi kan!


Open-source-lösningar för webb och e-handel

CMS

Silverstripe CMS

Tech strategi

Digital transformation

Headless CMS

PWA

SEO

Webbutveckling

Webbdesign

Digital marknadsföring

UX

Wordpress

Vad kan vi göra för dig?

Har du en bra idé eller ett problem som du behöver hjälp att lösa?
Ta gärna kontakt med oss för att se vad vi kan göra för er, och hur vi kan hjälpa er!

Kontakta oss